Good morning och god dag! Det är måndag och vi tuffar in i februari med bra fart tycker jag. Kan knappt bärga mig tills vi kan skriva VÅR i kalendern.

Innan vi tittar framåt på den här veckan och vad som komma skall tänkte jag att vi skulle göra en kort återblick. Jag har ju tillbringat ett par dagar i Göteborg för den som missat.

I fredags när jag kom ner blåste nordanvinden och Göteborg var kallt. Fint men kallt. Som tur var hade jag tagit med ett par överdragsbrallor och det var jag väldigt glad för. Inte det snyggaste att knata runt med men jag har aldrig förstått idén med att frysa och väljer hellre att vara praktisk än elegant. Så jag klädde på mig det varmaste jag packat ner innan jag begav mig ut. Tog först en skön promenad längs kajen, förbi Masthugget och Majorna innan jag vände in mot stan. Sög i mig den sköna Göteborgskänslan för fullt.

Tog en fikapaus på Da Matteo. Jag drack espresso som var toppen och satt och jobbade en liten stund.

Sedan gick jag till hotellet och svidade om för att möta upp Janne och Susanne. Vi skulle äta middag på Sjöbaren i Haga. Sist vi sågs var på pappas begravning i december och jag hade verkligen sett fram emot en kväll med dem.

Av namnet förstår ni säkert att Sjöbaren är en fisk- och skaldjursrestaurang, så självfallet måste man ha en gammal dykardräkt på bardisken. Annars är lokalen inredd på temat trä, hav och fiske. Trångt och mysigt.

Jag och Susanne åt deras fisk- och skaldjurssoppa och Janne tog Sjöbarens klassiker fiskgratäng. Finns det något godare än det som kommer från havet?

Vi åt tills det tog stopp, skålade, pratade massor om pappa, resor, jobb och annat innan vi tog spårvagnen tillbaka. Jag slocknade tidigt efter en intrycksrik fredag.

Min lördag inleddes med ett träningspass i hotellets lilla gym. Duschade, åt frukost, checkade ut och gav mig av på en promenad i fina Slottsskogen. Det var fortfarande kallt och vintrigt men vinden hade mojnat och det var riktigt skönt.

”Det är bra mycket trevligare att vara två.”
– Nalle Puh

Jag promenerade runt i staden och tittade in i butiker som såg fina ut. Som Haga Trätoffelfabrik som sålt träskor på samma ställe i decennier. Tänk när vi får sticka våra bara fötter i träskor igen!

Och såklart Magasin 11 som alltid har kul retroprylar och gulliga grejer. En riktigt bra presentaffär. Jag köpte dock inget.

Sedan var det tänkt att jag skulle träffa Karro. Har inte sett henne på år och dag och vi har så mycket att prata om. Men tyvärr hade hon blivit sjukt så vi fick avstyra det, så himla tråkigt! I stället gav jag mig själv en lång lässtund på ett mysigt café. Jag läser normalt väldigt mycket men det går i perioder och det senaste halvåret har jag knappt haft ro att öppna en bok, så det var skönt att få sjunka ner i läsandet under ett par timmar. Plöjde en bra bit över hundra sidor.

När klockan blev halv fem var det dags att åka hem igen, nu med tåget. Jag hade gärna stannat kvar lite längre i Göteborg, men det får bli en annan gång. Snart. Det är bra för mig att byta miljö, bryta invanda mönster och vidga vyerna för att komma vidare i den förändringsprocess jag befinner mig i. Som min gode vän Per sade: ”Spännande saker händer onekligen när man bryter invanda mönster och omfamnar det okända.”

Nu är det i alla fall ny vecka och om ni undrar vad min innehåller så kan jag berätta att jag ska träffa min jobbcoach igen efter ett långt uppehåll. På onsdag ska jag till min kapitalrådgivare för lite avstämning och på torsdag är det dags för bilbesiktning. Annars är det mest skrivbordsjobb som gäller, håller på att pitcha på ett par grejer som jag hoppas ska gå igenom. Det är lite lågt inflöde med uppdrag just nu, känner att jag skulle behöva mer att göra för så fort det blir för mycket ”ledig” tid så börjar jag att tänka så mycket, framförallt på pappa och hur mycket jag saknar honom och jag orkar inte sorga ner mig mer just nu. Och så ska jag på en kul AW med tjejerna från Spalt PR på fredag! Det ser jag framemot. Vi är inbjudna till Swing som firar 1-årsjubileum den här veckan så det blir kul.

Ha en fin måndag och vecka!