Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Hur ska vi överleva vintern?

I går när jag var på väg hem från kontoret och snålblåsten for in mellan alla lager kläder så tänkte jag att nej, nu får det vara nog. Jag är inte rustad för att klara av vinter.

Jag är den första att erkänna att jag inte är den som jublar när det snöar eller kryper ner under nollstrecket. Det spelar ingen roll hur många lager på lager jag bär, hur gott det är med varm choklad, eller krispet i luften en riktigt kall vinterdag. Jag måste ha värme! Så när jag kom hem började jag skriva en lista över saker som kommer att hjälpa mig att överleva den här vintern. Utan vidare omsvep, här är min vinteröverlevnadstips:

Med en gryta och eld som värmer

Det finns inget som värmer så gott i hjärta och själ – och mage – som en härlig fondue. Och när du gör jobbet och borden brinner kommer garanterad värme. Fondueboden är Stockholms enda renodlade fonduerestaurang som funnits i över 20 år. Fonduegrytan mitt på bordet har en förmåga att sprida såväl värme som glädje och engagemang. Ta med din bästa vän, stäng av mobilen, ta hand om grytan och låt middagen ta tid medan ni njuter av varandras sällskap.

Spinna – eller skrinna – dig varm

Trendigt, klimatsmart och stilfullt – cykling är stekhett. I takt med att vår urbana livsstil förändrats i grunden är cykeln både vårt perfekta transportmedel, träningsredskap och accessoar! Och är det någonting man blir varm av så är det cykling, i synnerhet spinning. Hos L’Échelon erbjuds wattbaserade träningsklasser framför projektionsskärmar och med pedalteknikanalysen i realtid. Cykelstudion är tipptopp och när man går därifrån känner man sig som den bästa elitcyklisten genom tiderna. Vill du hellre sporta dig utomhus kan du skrinna dig varm på lämplig skridskobana. Nu när sjöisarna här i Stockholm inte har tillräckligt tjock kärnis, vill jag tipsa om Östermalms IP coh Kungsträdgårdens isbana (kom ihåg att du måste ha med egna skridskor, nya regler pga. pandemin).

In i värmestugan

Efter skridskoturen, eller vilken annan utomhusaktivitet som helst, är det extra härligt att kliva in i en skön ”värmestuga”. Jag tinar mina frusna fingrar runt en stor cappuccino kopp, tackar Café Saturnus och mitt sällskap för högsta franska mysfaktor. Är citronmarängpajen slut? Slå till på en extra stor kanelbulle.

Elegant vintergömsle

Sober citylyx och en uppskattad tillflyktsplats på en av centrala Stockholms lite mer undangömda adresser. Hos Lydmar Hotel sjunker man gärna ner i en skön fåtölj för ett glas vin, en Irish Coffee eller en stor kopp / Lapsang Souchong. Värme i koppen ger som bekant värme i kroppen. Annars ordnar den ombonade och gästvänliga atmosfären lätt den saken.

Spa man mår bra av

När kylan går genom märg och ben är det viktigt att göra saker som man mår bra av. Som att gå på spa. Flera av Stockholms bästa spa huserar inne på hotell. På min favorit Nordic Spa & Fitness inne på Grand Hôtel kan man bli varm, välmående och ren. Här finns varma pooler, olika typer av bastur och sköna spabehandlingar. Efter ett avslappnande bastubad och en djupverkande massage följt av en stunds vila i en fåtölj kan dagen inte bli annat än perfekt. Skulle det bli alltför varmt för din smak löser några dopp i den kalla poolen den saken.

En härlig helg på hotell

Staycation med extra allt. Jag älskar den växande trenden med destinationshotell, alltså där själva hotellet är orsakan till resan. Jag åker mer än gärna iväg för en annorlunda hotellupplevelse, långt bort eller i min direkta närhet. Jag tar in på Ellery Beach House på Lidingö, Stockholms första beach resort. Designmässigt är det som att träda in i en värld inspirerat av 1960- och 70-talen. Interiören en stökig och charmig blandning av Palm Springs, Mad Men, drunken sportsman och Beyoncé. Innehållet är dock i högsta grad modernt. Här finns en stor pool club för hångel och häng med både inom- och utomhuspooler, egen brygga och spelplaner för padel, boule och biljard och annat skoj – brasrummet med dagbäddar framför en sprakande brasa är svårslaget! Två restauranger, fyra barer och hotellrum inredda i naturtoner och trä och upplägget för en staycation är gjutet.

Outfitdetaljer: Dunjacka Massimo Dutti // Skinnyjeans Cheap Monday (liknande här) // Scarf vintage Hermès (liknande här) // Väska Eduards Accessories // Boots Rizzo (liknande här)

 

Foto: Joel Carlén