Lite gott och blandat från de senaste dagarna i Hamburg!

Njuter av solen. Våren är sen även här men träden blommar, fåglarna kvittrar för fullt och det är härliga grader i luften.

Jag har tagit flera långpromenader längs de fina promenadvägarna som sträcker sig runt de två Alstersjöarna, Binnenalster och Außenalster. Sjöarna är populära för rodd och segling och utgör tillsammans med omgivande parker och promenadstråk en härlig stadsoas.

Hamburg är staden som nog inte gör någon besviken, definitivt inte mig i alla fall. Sköna kontraster, spännande arkitektur, kul shopping och massor av inspirerande hotspots.

Ända sedan medeltiden har sjöfarten längs floden Elbe som rinner genom Hamburg varit viktig och är en av de främsta anledningarna till att den forna hansastaden i dag är ett globalt handelscentrum – och Tysklands rikaste stad. Den här sjömannen hittade jag på vandring genom hamnområdet HafenCity …

… där just nu ett av Europas största urbaniseringsprojekt någonsin pågår. Sköna kontraster uppstår när ny djärv arkitektur möter de vackra röda tegelstenshusen i det gamla lagerhuskomplexet Speicherstadt – ett måste för arkitekturintresserade. Flaggskeppet i detta gigantiska byggprojekt är konserthuset Elbphilharmonie som ni skymtar längst bort i den vänstra bilden. Absolut värt ett besök!

Pampigaste rådhuset ever.

Det finns hur många roliga butiker som helst i Hamburg, som den här lilla shoppen som ligger i det coola designhotellet 25hours Hotel HafenCity.

En apéro och lite jobbsnack med ljuvliga Claudia. Alltid lika roligt att ses efter alla år vi känt varandra nu. Här i atriumloungen på hotellet.

Vi hörs lite senare.