Med bättre fokus kan du bli säkrare på golfbanan. Sandra Carlborg är flerfaldig världsmästare i longdriving, världsrekordinnehavare, samt proffs på Ladies European Tour och LET Access och lär dig hur du ska tänka. 

Många skulle spela bättre om de bara fokuserade på rätt saker ute på golfbanan. Tyvärr är det lätt att fokus hamnar fel, ofta med resultatet att till och med enkla slag inte blir som vi tänkt oss.

”Jag vill inte hamna i skogen till höger” eller ”Tänk om jag missar, vad tycker mina medspelare om mig då?” eller ”Hjälp, nu måste jag slå över vattnet, har jag tillräckligt med bollar med mig?” är alltför vanliga felfokuseringar.

Mitt tips till alla golfare är att minska, skala av fokus till det som är viktigt. Kroppen har en förmåga att göra vad du säger till den. Är du riktigt fokuserad på exakt vad du ska göra så ökar oddsen att det blir så.

Hur gör man då? Träna på att fokusera på en sak i taget. Innan det är dags att slå, försök att skärma av onödiga intryck och släpp andra tankar än på det du har framför dig – det är just detta som är det kluriga! Själv går jag in i min bubbla när jag ska slå. Jag tar ett beslut på vart jag ska, ställer upp mig till bollen och är noga med uppställningen mot målet. Jag kollar mitt siktmärke, fokuserar på målet och sen är det bara att svinga iväg.