Smoothies, shakes, bowls och ett helt dessertkapitel med den bästa sortens chokladfrossa. I sin nya bok ”Mammaboost!” bjuder hälsoprofilen och Los Angeles-bon Marita Karlson på inspirerande recept till blivande och nyblivna mammor, liksom till andra som vill leva ett hälsosamt liv.

”Mat, dryck, snacks och godsaker för mammor och alla andra som vill fylla kropp och sinne med stärkande härligheter.” Så låter det när hälsoprofilen Marita Karlson beskriver sin nya bok ”Mammaboost!” som släpps den 21 augusti. Sedan tio år tillbaka bor Marita med sin familj i Los Angeles Venice Beach, hälsomeckat framför alla andra, där hon driver en hälso- och livsstilsblogg och hon har tidigare gett ut böckerna ”Hälsokick!” och ”Superhälsa!”.

Idén till en bok för hälsointresserade mammor och nyblivna föräldrar kom då Marita fick reda på att hon väntade sin son Kalle, idag två år. Hon ville förse kroppen med den bästa tänkbara näringen genom hela graviditeten och fortsätta på samma bana under småbarnsåren då mycket energi behövs för både barnet och föräldern.

I boken hittar man allt från frukostbowls till proteinrika lunchbowls och superdrycker med naturens bästa ingredienser som ger både mamman och bebisen en bra start. Men boken vänder sig inte bara till den som väntar barn eller just blivit mamma, utan också till den med lite äldre barn eller den som bara vill äta sund och god mat som stärker, bygger upp och ger mycket energi. Enkelt, fast ändå festligt och fiffigt – och gott.

Marita presenterar också nytillkomna spelare som ploppat upp på hälsohyllorna i livsstilens mecka Los Angeles. Boken avslutas med ett dessertkapitel med smarriga chokladrecept, samt tips på fiffiga och hälsosamma godsaker till kalaset – som faktiskt passar lika bra för små livsnjutare som för stora. 

 

Foto: Martin Löf