Funderar du på att uppdatera golfgarderoben i höst? Då ska du spana in Daily Sports höstkollektion som nu släppts i butik. Feminina och funktionella plagg med många prints som är lika snygga att bära till vardags. Vi träffade Daily Sports chefsdesigner Pernilla Sandqvist för att prata inspirationskällor och så har vi valt ut några av våra favoriter.

Daily Sports golfkollektionen för hösten 2017 är inspirerad av naturens former och består av sex teman –Winter Blossom, Liberty Wings, Royal Marble, Peacock Beauty, Meadows och Natural Inca. Även färgerna är naturen trogen, med nyanser i djup hallonröd, marinblå, elfenben, sand och aqua.

Detaljer i silver och guld syns och som alltid designar Daily sport klassiska feminina golfplagg med glädje och passion plus en liten twist.

– Winter Blossom bygger på ett mönster med liljor som vi använt både i detaljer och som all over print. Den hallonröda färgen kommer igen från vårens kollektion men har fått lite mer djup och vi har även jobbat med svart som bas. Vi arbetar ofta med mönstren med många färger som återkommer vilket gör att man kan matcha plagg ur olika kollektioner, säger Pernilla Sandqvist, chefsdesigner på Daily Sports.

Daily Sports tar oss alltid med på spännande resor runt jorden i sina kollektioner. Den här gången har Pernilla och designteamet bland annat hämtat inspiration från Europa och Sydamerika.

– Vi var ute och reste och besökte bland annat Milano där det var extremt mycket mönster. Inte bara blommönster utan alla typer av mönster som gav inspiration till det här färgsprakande i kollektionen. Vi såg bland annat vackra marmorverk som legat till grund för Royal Marble medan Natural Inca plockar upp traditionella mönster och färger från inka-kulturen. Till Peacock Beauty som är ett lite mer damigt mönster lånade vi uttrycket från påfåglars vackra stjärtfjädrar.

Eftersom hösten kryper på oss innehåller kollektionen varmare plagg och vi ser mycket quiltade västar och jackor, en del stickade Chanel-inspirerade koftor, fleeceplagg, lång- och kortärmade quick dry-toppar, mössor och fodrade visors och golfhandskar.

I temat Peacock Beauty syns till exempel västar med resår som smiter åt i midjan och ger en lite kvinnligare siluett. Daily Sports delar upp sina kollektionen i två program, där det ena riktar sig till länder med varmare klimat som, till skillnad från Sverige, saknar någon uttalad vinter. Formspråket och färgerna är dock desamma vilket gör det lätt att mixa plagg mellan.

Finns det några nyckelplagg i kollektionen?

– I höst har vi satsat mycket på jackor och kappor. En kappa jag tror kommer att slå stort är Tiffany, en figursmickrande lite längre modell som finns i svart och brunt. Annars är er ett av våra nyckelplagg Pace, en lite edgigare byxa med fuskmocka frampå benet och i ett stretchmaterial. Den byxan äskar jag själv och jag bär dem både till vardags och på golfbanan, gärna ihop med en väst med gulddetaljer.

Ni gör ju även en separat träningskollektion, Active Collection. På vilket sätt hänger den ihop med golfkollektionen?

– I dagsläget inte alls. De är separata och lever sina egna liv. Men vi vill utkristallisera hur golfen och träningen ska gå i varandra mer. Våra Magic-byxor som funnits i många år och är riktiga favoriter kan man även använda i sin aktiva vardag, när man frilufsar eller är ute och promenerar. Vi vill verkligen satsa på Active-sidan mer framöver. Det är ett tufft segment men vi tror att det finns en plats för oss där. Vi känner kvinnan vi designar för, en mogen kvinna som älskar att vara aktiv och det är ju klart att hon gör annat än att spela golf.

Hela kollektionen från Daily Sports hittar du här.