Samspelet mellan hjärna och kropp är komplicerat och påverkar i hög grad hur vi tänker och agerar i golfen. Sweet spot stories läser ”Golfarens sjätte sinne” om hur vi kan hitta nycklarna till att bli bättre och gladare golfare.

Vem har inte drömt om att kunna slå längre, sänka fler puttar, prestera bättre lite mer regelbundet och njuta mer av golfen? Nyckeln ligger i att förstå kopplingen mellan hjärna och sving och hur dina inre tankar och känslor påverkar ditt yttre resultat.

Golfspelaren är människa, och människan är alltid mental, fysisk, teknisk och taktisk. Det går inte att särskilja. De problem vi upplever på golfbanan är därför en blandning mellan många faktorer. Mentala utmaningar och tankevurpor påverkar i hög grad vårt golfspel och just kopplingen mellan vårt psyke och vår kropp utvecklar Markus Westerberg i boken ”Golfarens Sjätte Sinne” (Fanto Förlag, 2016). Westerberg är utbildad beteendevetare och arbetar som tränare på Ljunghusens Golfklubb och har tidigare spenderat 15 år på världens tourer. I boken tar han dig med på en spännande resa i hjärnans komplexa värld och hur kommunikationen mellan hjärna och kropp påverkar ditt golfspel, såväl positivt som negativt. Målet är att du ska få ett enklare och roligare golfliv.

Att människor och det mänskliga psyket förutom idrotten är Westerbergs passion märks tydligt i boken. Den är underhållande skriven och budskapet, tipsen och de praktiska övningarna lätta att ta till sig. Boken är även rikt illustrerad med foton, målningar och illustrationer.

Våren 2017 släpptes boken även på engelska, The Golfer´s Sixth Sense och 2018 utkommer en separat övningsbok kopplad till Golfarens Sjätte Sinne.

Boken kostar 399 kr och finns att köpa här.