Sommar i kräftans tid.

Vilken underbar vecka det har varit. Ljuvliga temperaturer som håller oss i handen, klar morgonluft och skön stämning i stan. En vecka av mycket skrivande, reflektion, digitala möten och planering. Det är många bollar som sätts i rullning så här års och jag kunde inte vara gladare.

Jag känner mig kreativ och drivande och har så många mål jag vill nå den här hösten. Jag har flera nya spännande projekt och samarbeten på gång som jag hoppas kunna berätta mer om snart.

En sak jag vill tipsa om redan nu är att hålla utkik efter en riktigt spännande tävling som vi lanserar nästa vecka mellan Akenberg och tre andra fantastiska svenska varumärken som alla grundats och drivs av lika fantastiska kvinnor.

Ikväll ska jag äta kräftor som sig bör så här års och det ser jag mycket fram emot. Men innan dess vill jag skicka med er lite inspiration i form av dessa tips. Trevlig helg!

Ett // Strandnära

Snart slår portarna upp till Stockholms första beach resort. Ellery Beach House Stockholm på Lidingö är inspirerat av 1960- och 70-talen. Här finns en stor pool club med både inom- och utomhuspooler, egen brygga och spelplaner för padel, boule och biljard och annat skoj. Två restaruanger och fyra barer. Detta är hotellkedjan Ess Groups första etablering i Stockholm och med tanke på deras andra fantastiska destinationer Ystad Saltsjöbad, Strandbaden Falkenberg, Steam Hotel med flera s åkommer detta att bli grymt. En stökig och charmig blandning av Malibu, Mad Men, fotografen Slim Aarons, drunken sportsman och Beyoncé. Invigning den 1 september men här kan du redan nu kika in hur ser ut. Känns läge att boka en sensommarchill!

TVÅ // Partisan, en ny dramaserie i fem avsnitt

Svenska dramaserier fortsätter att imponera och tv-hösten ser ut att kunna bli den bästa på länge om man gillar serier av hög kvalitet. Nya ”Partisan” med Johan Rheborg och Fares Fares i två av huvudrollerna har premiär på Viaplay i höst. Både Fares och Rheborg blir bara bättre ju äldre de blir, tycker jag, och när regissören Amir Chamdin tar sig för något är resultatet alltid ypperligt så jag tror mycket på denna serie om det lilla samhället Jordnära där Johan Rheborgs karaktär styr med järnhand. I Expressens recension beskrivs ”Partisan” som ett storartat stycke tv.

TRE // Trender och street style-inspiration
Vi har inte ens klivit in i hösten förrän vi blickar fram emot våren. Men så är det ju i modebranschen, och visst är det kul att se vad vi har att vänta. Köpenhamns modevecka är alltid spännande att ta del av, denna gång från digital åskådarplats. Svenska ELLE rapporterar om fem trender för SS21 och Vogues street style-spaning visar en drös stilsäkra looker från Köpenhamns gator. Street style är väl ändå det vi inspireras mest av?!

FYRA // Jennifer + Brad = sant

Aniston och Pitt – man vill ju ändå att det ska bli de två igen, eller? Hollywoods älsklingar som var ihop i sju år (varav gifta i fem) innan Angelina Jolie stormade in och svekfullt stal Pitt från Aniston. Vi vet ju alla hur det har gått med ”Brangelina” sedan dess. Nu talas det i alla fall om att de två återförenas i ett nytt projekt. Det före detta paret deltar tillsammans i en uppläsning av Dane Cooks originalmanus till den klassiska 1980-talsfilmen Fast Times at Ridgemont High.” Vi kan väl hoppas att det sätter fyr på kärleksgnistan igen. Livestreamas i natt på COREs Facebook-sida.

FEM // Voyage, voyage

Om du blev nyfiken på Côte Basque och Biarritz efter att ha läst mitt inlägg från tidigare i augusti (här) så kommer du gilla Le Figaros inspirerande artikel med de tio bästa restaurangerna i regionen. Kul att se att en av mina favoriter, Carlos, är med på listan. Har du semesterdagar sparade eller vill ta en social distancing-säker helg vid Atlantkusten så är september månad den rätta tiden att åka. Bon voyage!

Foto: Joel Carlén