Jag måste bara kommentera Pernillas majortriumf i ANA Inspiration 2018. Tänk att hon skulle vinna damernas första major för säsongen och detta efter en riktig särspelsdramatik. Detta är stort och jag är så jäkla glad för hennes skull.

När jag talade med Pernilla i fjol (läs intervjun här) lät hon så himla glad och positiv och man kunde riktigt ana att något stort var på gång. Även om hon varit lite av en doldis (hon har aldrig tidigare vunnit på LPGA.touren, inte heller på Europatouren) fram tills att hon var med i OS i Rio 2016 har jag vetat att det bara var en tidsfråga innan den verkliga skrällen skulle komma. Pernillas kapacitet är enorm, vilket hon inte minst visade med sitt stabila spel där hon låg högst upp på ledartavlan efter alla fyra ronder. Och att sedan hålla för trycket under särspelet är makalöst. Vilka nerver, vilken långputt för segern. Hon är så grym!

Nu är Pernilla Sveriges sjätte golfspelare att vinna en majortävling. Och som traditionen bjuder blev det förstås ett segerhopp ner i Poppie’s Pond vid 18:e green.

– Det känns otroligt bra! Jag kan fortfarande inte riktigt förstå vad som hänt. Att leda en major från första till sista dagen och sedan vinna på det åttonde särspelshålet är en dröm. Det känns som ett filmmanus. Jag var verkligen ”the underdog” idag mot Inbee Park och att kunna bevisa att jag kan vinna mot en av de bästa damspelarna genom tiderna betydde otroligt mycket, sade Pernilla vid prisutdelningen.

 

Foto: Göran Söderqvist