Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Ett oskrivet blad.

Att gå in i ett nytt år är som att öppna pärmarna på en ny skrivbok. Sidorna lyser blanka och bara väntar på att fyllas med tankar, projekt, idéer och saker som ska förverkligas. I år mer än någonsin med tanke på hur 2020 såg ut och allt vi fick ställa in och försaka.

Majoriteten av oss har genomlevt ett år då vi inte har gjort det vi skulle göra, eller nått de mål vi hade satt upp. Trots att vi fortfarande är mitt uppe i pandemin börjar ändå många att titta framåt; var är jag nu, vad vill jag nu, vart ska jag? Och hur kan jag ta mig an livet för att det ska bli bättre?

När tider förändras och perspektiven flyttas så börjar kanske många fundera på att byta bana. Personligen har jag befunnit mig i den processen sedan drygt ett år tillbaka. Jag befinner mig i en nyorienteringsfas då jag vänder och vrider på allt, för att förhoppningsvis landa i ett nytt sammanhang. Jag känner framtidsoptimism och hyser stora förhoppningar på det här året.

Samtidigt är det svårt att navigera i tillvaron eftersom ingen kan se några fasta datum för när detta tar slut. Att försöka sätta upp realistiska mål och delmål för 2021 är inte enkelt.

Det går tillbaka till den grundläggande strukturen för målsättning. Om du listar 100 saker du vill åstadkomma, men inte har någon plan för hur eller anledning till varför, kommer det troligen inte att hända. Jag skrev bland annat om det här.

Se till att du är realistisk och ärlig mot dig själv. Sätt (ett fåtal) solida mål som du kan arbeta mot, och fokusera mer på kvaliteten på vart och ett av dem, i motsats till hur mycket du vill uppnå i år. Skapa en bra relation med dig själv och landa i målsättningar som du faktiskt kan gå i mål på.

Vi har alla på grund av omständigheterna tvingats svika oss själva, och har inte gått i mål med saker vi satte upp för oss. Vi är helt enkelt lite nedslagna. Då är det smart att för 2021 inte sätta alltför stora mål som vi återigen inte kommer att uppnå (oavsett om vi är mitt i en pandemi eller inte). Få en nystart med lite mer modesta målsättningar som du faktiskt kan gå i mål på. Det kommer att ge stort värde!

Små steg

Börja försiktigt. Jag satte mål ENDAST för januari så att jag kunde fokusera på månaden. På så vis kan jag koncentrera mig på det dagliga som ska göras, till skillnad från att försöka greppa hela 2021 och bli överväldigad av det.

Var snäll mot dig själv

En av mina intentioner är att lägga undan telefonen och stänga av datorn en timme före jag går och lägger mig. Inte helt enkelt – men jag jobbar på det. Den enkla handlingen att se detta som en god intention snarare än ett löfte har hjälpt mig att handskas med tanken på att vara ofullkomlig. Det räcker att jag försöker. Good enough, ni vet. Så om du inte kan träna varenda dag som du hade tänkt dig, eller om det slinker ner en kaka eller två under en ”sockerfri” vecka, so what. Det betyder inte att det kommer att hända varje dag därefter.

Ta reda på varför

Grundar sig dina intentioner verkligen i din sanning? Fråga dig själv varför du vill åstadkomma något eller nå ett visst mål. Ett exempel: Om du tänker att du ska gå ner X antal kilo I vikt eller börja träna X antal gånger i veckan, eller förändra något annat med dig själv eftersom du i grund och botten inte tycker att du duger som du är, så är det oerhört viktigt att ta reda på vad som egentligen ligger bakom. Du behöver inte gå ner i vikt! Vad du behöver är att visa dig själv kärlek och omtanke.

Varje dag

Försök att göra någonting varje dag som tar dig ett steg närmare det du har satt upp som mål. Även om det bara är ett litet steg, så fortsätt att röra dig framåt. Det här året handlar allt om förändring; jag vill göra ett karriärskifte, flytta till en större lägenhet, bli certifierad styrelseledamot, läsa fler böcker, vara okej med att inte alltid känna mig okej, minska på skärmtiden, öka på de sociala mötena, lära mig ett nytt språk, acceptera mina brister och utnyttja min drivkraft fullt ut … för att nämna några!

Outfitdetaljer: Kjol Studio Heijne // Finstickad polotröja Cos Stores // Sandaler af Klingberg // Flätat bälte garderobsfynd (liknande här) // Armband inköpt i Peking (linkande här)

 

 

 

Foto: Sean Lewthwaite