Manifesterar ni?

För en tid sedan pratade jag med en god vän om kraften i att manifestera, alltså att högt uttala vilka drömmar man har för avsikt att göra verklighet av.

Eftersom jag är en pragmatisk person så trodde jag väl inte att jag skulle komma till den punkten att börja manifestera – idén låter i mina öron lite mer som önsketänkande än att faktiskt ta konkreta steg mot målet.

Men efter några mindre hälsosamma perioder, livsvurpor och karriärmässiga vändpunkter i livet så har jag insett hur stor skillnad ett förändrat mindset faktiskt kan göra för att uppnå det man önskar förverkliga, även om det så bara är den där sista nödvändiga pushen som får mig att ta steget.

Ni vet säkert till hur lagen om attraktion fungerar, konceptet som talar om att all energi framkallar liknande energi. Ett positivt tänkande och tilltro för med sig positiva upplevelser. Negativa tankar och misstro, däremot, genererar negativa upplevelser.

Även om jag inte är en person som lever enligt principen att allt är svart eller vitt, så tror jag att det ligger mycket sanning i detta sätt att tänka. Ju mer lugn och optimistisk jag närmar mig en situation, desto mer troligt är det att jag drar till mig motsvarande energi, vare sig det är i form av personer, framgång eller möjligheter – en magnetisk formel som bekräftar att två positiver tillsammans skapar ännu mer positivitet. Det är förstås bara en fråga om tankesätt, vilket gör det både till en välsignelse och förbannelse. Ju mer medveten jag är om mina tankar, desto mer i kontroll över dem kan jag känna att jag är – och påverka vad jag vill ska ske framåt.

Som ett exempel, sedan coronakrisen slog till och alla mina uppdrag snabbt ströps har jag kämpat med oro, stress och tvivel. Det känns som att alla dörrar har stängts framför näsan på mig och jag känner mig oerhört frustrerad. Men sådana negativa tankar är ju bara kontraproduktiva. Och så tänker jag så här, att krisen samtidigt ger möjlighet att stöpa om inte bara samhället utan också mitt arbetsinnehåll, för när en dörr stängs så öppnas ofta en ny. Nu älskar jag visserligen mitt jobb som journalist och det kommer att fortlöpa, samtidigt som jag driver Akenberg vidare tillsammans med AnnKathrin. Men jag har också känt att jag vill föra in ett nytt element. Genom att hålla mig positiv och försöka se att något gott kommer att födas ur detta, till att utnyttja all den lediga tiden till att göra saker jag blir glad av – och därmed lyfta bort pressen att hela tiden prestera – så tror jag faktiskt att den där nya dörren har ställts på glänt. I dag har jag min första klient som menabler inbokad!

Så, vad vill jag säga med allt detta? Förhoppningsvis att jag på något sätt kan tillföra lite positiva vibbar åt er i dag, som en påminnelse om att den enda magiska formel ni behöver för att skapa magi är den ni själva kontrollerar. Att förstå och aktivt tillämpa lagen om attraktion är nyckeln till att kunna skapa det liv man vill ha.

Outfitdetaljer: Kofta Massimo Dutti // Jeans Lindex // Skor af Klingberg // Halsband Thomas Sabo // Armband Loren Stewart // Väska Ceannis

 

 

Trevlig helg!