En fortsatt glad midsommar!

Jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk helg och njutit av god mat, härligt umgänge och förhoppningsvis fint väder. Jag har just kommit till kontoret men det är lite segt att komma igång, det ska erkännas. Vill mycket hellre befinna mig på en solvarm träbrygga vid havet, eller något annat trevligt.

Men det var en fin promenad hit till kontoret. Det tidiga morgonljuset som silar genom Humlegården som jag passerar igenom gör mig alltid så glad. Har ni förresten sett det enorma pilträdet som står i Humlan? Det är som ett gigantiskt paraply och står man därunder när det regnar så blir man inte ens blöt, så tätt är det.

Den här sommaren blir ju speciell på flera sätt. Många kommer att stanna hemma i Sverige i stället för att åka utomlands.

Och i andan att fira att vi klivit in i denna nya säsong ville jag plita ner sommarens lilla bucket list. Jag har inga grandiosa planer, men det här är några små roliga saker jag ser fram emot att uppleva nu när badtemperaturen stiger.

1. Hoppa på en skärgårdsbåt. Något av en no-brainer, det finns inget vackrare än Stockholms skärgård och speciellt inte så här års. Kanske tuffa till Grinda, eller Sandhamn eller hela vägen ut till Norröra. Det var ju där Vi på Saltkråkan spelades in.

2. Strosa långsamt och ta in Stockholms vyer med alla sinnen. Ett av de finaste stråken är Monteliusvägen på Söders höjder, en promenadväg döpt efter professor Oscar Montelius som löper på branten högt över Söder Mälarstrand med början vid Kattgränd i väst och avslut vid Skolgränd i öst. Vyn över Riddarfjärden, Kungsholmen och Stockholms stadshus är fantastisk – ett 416 meter långt gratisnöje! Därifrån fortsätt jag västerut till Skinnarviksberget och Södermalms högsta punkt som är en annan magisk sommarpärla.

3. Åka middag på Fiskekrogen. Pinfärska skaldjur, tack! Jag tänkte göra en liten tåg-tripp till västkusten och detta är min favorit bland Göteborgs fiskrestauranger som jag inte tänker missa (ligger på Lilla torget 1).

4. Och medan vi ändå talar om havets skatter så vill jag fiska i sommar. Jag tycker väldigt mycket om att fiska, både med kastspö men kanske framförallt metspö. Visst är det kul att få napp men det gör nästan inget om man kommer hem tomhänt, för hur mysigt är det inte att sitta och meta från en brygga en ljummen sommarmorgon?

5. Ta på mig rött läppstift och en klänning och känna mig riktigt fin.

6. Staycation! Jag älskar ju att resa och hade egentligen planerat att besöka både Mallorca och franska rivieran varvat med en skön tur till Tyskland, men den här sommaren blir annorlunda. Så jag tänkte ta tillfället i akt att ge mig själv en lyxig hotellövernattning. Bank Hotel står högt på min lista, det kanske trendigaste stället innanför tullarna sedan det öppnade förra året. Man älskar ju att anlända tidigt så att man kan utnyttja hotellets alla bekvämligheter; ta en drink på en takbar, äta en god middag och krypa ner mellan styva lakan i en flådig svit. Och förstås, ägna timmar åt hotellfrukosten. Helvete vad trevligt!

7. Lyssna på Sommar i P1. Ambitionerna har varit höga hos Sveriges Radio och där finns många jag verkligen vill lyssna på. I går hörde jag Shima Niavaranis underbara program – missa inte! Andra jag ser fram emot är Micael Bydén, Robin Söderling, Kjell A. Nordström, Laleh och min vän Lars Wallin, som måste ha helt fantastiska historier från modevärlden att berätta om. Här hittar ni alla sommarvärdarna.

8. Sightseeing på Södermalm. Olikt många andra är jag aldrig på Söder. Jag vet inte varför men jag har aldrig riktigt haft någon anledning trots att jag vet att det finns en massa roliga udda butiker och bra restauranger där. De vill jag upptäcka! Passa på att turista i min egen stad, helt enkelt, och kanske till och med gå en guidad tur på Söder.

9. Dra en spader och utmana familj och vänner i sällskapsspel. Mina favoriter? Alfapet, Trivial Pursuit och en gammal hederlig Rummy.

10. Om situationen och vädret tillåter barhäng så tänker jag hänga på grymma takbarer den här sommaren. Förstås med härligt sällskap, något gott i glaset och en maffig vy över Stockholm.

Outfitdetaljer: Barrel jeans och finstickad tröja Cos Stores // Ballerinaskor Uterqüe // Silverhalsband Pilgrim // Väska Dixieland Josef Frank/Svenskt Tenn // Armband Loren Stewart

 

Vad vill du bocka av sommaren 2020?

 

Foto: Sean Lewthwaite