Hej på er,

Att försöka inspirera och själv bli inspirerarad känns just nu inte helt enkelt som ni förstår men jag ska ändå göra ett försök. Vad sägs om en tripp med ljusets hastighet till San Diego och Rancho Bernardo Inn? Lite sol och värme är i alla fall jag i stort behov av så här års.

Första och hittills enda gången jag varit i San Diego var 1988 då vi åkte till Amerika hela familjen tack vare att pappa fick en välförtjänt bonus. Resan tog oss först till Kalifornien och San Francisco, Los Angeles och San Diego, för att sedan avslutas på östkusten med Washington och New York. Jag kommer ihåg att jag kände mig så himla världsvan, 17 år gammal på besök i typ de coolaste städer man kände till!

Hela resan minns jag som väldigt härlig och San Diego var supernajs. På den tiden spelade varken jag eller pappa golf och det var annat som stod på programmet då, men hade vi gjort det så tror jag att vi hade blivit glada åt Rancho Bernardo Inn.

Resorten ligger strax norr om San Diego en bit in från kusten i höjd med beachcommunityn Encinitas, som för övrigt lär vara Kaliforniens bästa surf spot. Banan ser verkligen superfin ut, lätt kuperad med gamla träd som omger fairways. Södra Kalifornien måste väl ändå ha världens bästa klimat, runt 20 grader året om och lite varmare på somrarna. Tänk att få slippa vinter och kyla, att kunna vistas ute jämt och spela på banor som alltid är i toppkondition!

Det senaste året har som ni säkert förstått varit fruktansvärt tufft. Kanske skulle jag behöva byta miljö ett tag, göra en längre resa för att få lite nya intryck och skapa nya minnen och tankar som kan hjälpa mig framåt. Sorgeprocessen måste få ta sin tid, och det ska jag låta den få. Men kanske är det så att jag måste resa bort för att kunna hitta ”hem”. Förstår ni vad jag menar?

Livsstilen i San Diego verkar vara så himla skön och laid-back så det kanske inte vore så himla dumt att dra dit. Förutom att spela någon runda, hika i bergen och bara ta hand om mig själv på någon fin resort är jag lite sugen på att testa surfen. Dessutom tror jag att San Diego toppar Los Angeles på flera andra områden: Ingen smog. Ingen trafik. Inga skådis-wannabees. Låter inte så dumt i mina öron!