Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Skratten och de små samtalen.

På samma sätt som längtar efter solen efter en lång vinter så längtar jag efter att få skratta. Vi är nog ganska många som saknar skrattet och jag har skrattat alldeles för lite de senaste månaderna.

Jag bröt ihop i ett skrattanfall häromdagen då en kompis berättade något riktigt roligt över telefon och jag skrattade sådär riktigt mycket att det nästan gör ont i magen och kommer tårar. Det var då jag tänkte på hur mycket jag saknade det – och hur skönt det känns. Tänk att få skratta sig igenom en hel arbetsdag! Att skratta har ju så många positiva effekter på oss både fysiskt och psykiskt. Det gör något bra med oss.

Skratt tillhör livets härligheter, precis relationer. För mig som är singel är det sociala umgänget otroligt viktigt, att hänga med vänner och ha kul. Att inte träffa folk utan distansera sig socialt som nu gör att jag känner att jag dalar i mitt psykiska mående. Jag blir en tråkig människa och tycker inte att någonting är särskilt roligt.

Den medmänskliga interaktionen är otroligt viktig för mig. Det som är så intressant är att studier (kolla t ex denna poddintervju med Yale-professorn Laurie Santos) visar att det inte behöver vara de man känner. Även möten med främlingar, de små samtalen ger oss lycka. Ni vet, det där samtalet med baristan som gör ditt kaffe, mannen du stöter på i hissen, kvinnan du hamnar bredvid på bussen. De där nya mötena med någon okänd som säger dig någonting – och som ger så mycket.

Jag snackar väldigt mycket med olika folk jag träffar. Jag vet inte hur många sådana där små, små konversationer jag har under en dag och jag älskar det. Det är så mysigt att interagera med personer jag inte känner! Trots att det är en människa du kanske bara har i ditt liv i tre minuter så uppstår det alltid en känsla av en relation. Det kan utveckla sig till otroliga samtal och mycket skratt.

Vad saknar ni mest just nu?

Outfitbilder: Skinnjacka Massimo Dutti (liknande här) // Croppade jeans Kappahl // Boots Rizzo (liknande här) // Finstickad tröja Filippa K (liknande här) // Skärp Cos Stores

 

 

Foto: Sean Lewthwaite