God morgon!

Jag har nyss kommit hem efter en lång powerwalk, sitter och dricker en kopp te och ska göra upp lite planer för dagen. Det känns så skönt att komma igång tidigt på morgnarna tycker jag. Även om jag har lite ledigt nu så kan jag inte snooza, det sitter liksom i kroppen att vakna tidigt ändå. Däremot ska jag försök att vila lite mer under eftermiddagarna för jag känner mig trött och rätt sliten.

Men hörrni, det är vecka 35 redan, vart tar tiden vägen? På onsdag drar Stockholms modevecka igång och även om det är höstkläder som nu kommer in i butik så är det vår/sommar 2018 som ska visas. Jag har bara osa:t till några visningar eftersom jag har en del annat inbokat, men jag ser särskilt fram emot Stylein och Busnel som alltid visar fina plagg och så ska det bli kul att träffa kollegor. Hoppas, hoppas att jag får en vitamininjektion till att ta tag i mitt Ny stil-projekt.

Och så hoppas jag att min nya dator kommer snart! Nu är den i alla fall beställd och Christian ska sätta igång att ladda in allt i eftermiddag. Till dess att den är klar är det papper och penna som gäller – och man kan ju inte inte älska blyerts, eller hur?

Veckans topp

Jag åker till Humorfestivalen i Lund! Yes, du läste rätt. Jag hörde talas om festivalen för några år sedan men det var först förra året som jag gjorde slag i saken och åkte dit. Jag kan absolut rekommendera den för festivalen genomsyrar hela stan och man kan se så många olika gig och shower av både etablerade komiker som nykomlingar. En del grejer är sympatiskt nog till och med gratis.

I år har jag bokat och ska på fredagen se ”Smash and Grab” med Måns Möller och Martin Lagos som är ett nytt ansikte för mig. På lördagen blir det först en hyllningsshow till Hasse & Tage, mina eviga favoriter och några av Sveriges mesta humorister. Vilka genier! Särskilt mycket gillar jag deras Lindeman-sketcher. Jag minns att när jag var liten så brukade vi alltid lyssna på de kassettbanden när vi skulle resa långt med bilen. Numera är kassettbanden söndernötta och jag har skaffat dem på cd-skivor istället och jag tror fasiken att jag kan alla repliker utan och innan!

Direkt efter den showen blir det  en standup-session med Henrik Schyffert, Nour El Refai, Robin Paulsson och min vän Hasse Brontén. Jag älskar hans typ av humor och har nog alltid haft en liten crush på honom, haha! Det ska i vilket fall som helst bli himla skoj att möta upp med honom och se showen. Och att få besöka Lund igen, gillar verkligen stan.

Veckans dal

Jag är risig i magen. I lördags var jag på mysigaste kräftmiddagen hemma hos Sanna och hennes man Richard som är helt fantastiska. Deras hus är himla fint och det är alltid så smakfullt hemma hos dem. Deras teens Kasper och Ebba var också med ett tag och så kom vår gemensamma kompis Kajsa dit som jag inte träffat sedan vår årliga tacomiddag i våras. Det var verkligen superskoj och Sanna hade fixat smarriga kräftor, västerbottensostpaj, en upphottad sallad och en massa annat gott. Tyvärr satte mina magproblem igång under söndagen.

Till och från har jag haft rätt mycket problem med mina tarmar som gärna sätter sig på tvären. Jag tror det kan ha varit västerbottensostpajen som ställde till det den här gången, det var nästan som att jag visste det redan när jag tog för mig av den att jag borde avstått den. Men den såg och var så himla god! Problemen kommer som sagt först efteråt; ont i magen. Det brukar alltid ta några dagar innan magen kommer i balans igen så jag vet att de närmsta dagarna kan bli lite jobbiga. Så fort magen krånglar blir man ju ofta på rätt dåligt humör dessutom – det är som japanerna säger, att magen är människans centrum och det är magen som bestämmer att själen mår bra – men jag ska försöka att inte låta det förstöra sensommarfeelingen.

Och jag hoppas att ni får en fantastiskt härlig vecka!