Resan är bokad, passet upphittat och väderleksrapporten dubbelkollad. Nu återstår bara det roligaste av allt: att packa. Sweet spot stories har letat upp några riktigt snygga ”goodiebags” att lägga på bagagebandet eller bära ombord.

Uttrycket ”Se på dina skor, andra gör det” skulle lika gärna kunna gälla resväskan. För din resväska är inte längre bara ett bruksföremål, utan också resans stiligaste följeslagare. Dessutom kan en riktigt snygg resväska vässa din egen personliga stil, accessoaren som lyfter din look till en ny nivå. Att shoppa resväskor har aldrig varit roligare! Här hittar du tio favoriter som vi gillar extra mycket just nu.

 

En härligt turkos väska gör vem som helst glad. Samsonite Cosmolite har en stilren siluett och är tillverkad i det nya curv-materialet som är både lättare och mer stryktåligt än många andra lättviktsmaterial. Finns i sex moderiktiga färger. Priset är 4 099 kronor (69 cm) och du köper den hos Samsonite.

 

Väntar en weekendtrip? Då skulle vi packa ner shortsen och sandalerna i en pastellfärgad Epic Crate Reflex. Snygg, gjord i hållbart Duralitematerial och finns i tre storlekar (55, 66 och 76 cm) för priset 1799–2 199 kr. Köp den hos Accent!

 

Hantverk möter hi-tech i Topas Titanium. Tillverkad helt i flygplansaluminium med skinnhandtag och kullagerhjul som rullar tyst och smidigt. Särskilt mycket gillar vi den elektroniska babagetagen som gör att man kan lägga väskan direkt på bagagebandet när man kommer till flygpatsen. Storleken 76 cm kostar 8 095 kr och finns att köpa hos Rimowa.

 

Res med stil med en Kingsman i handen. Resväskan har Globe-Trotter designat exklusivt för Mr. Porter och är en liten designdröm av vulkaniserad träfiber med krom och läderförstärkta hörn vilket gör den både lätt och hållbar. För 3 075 eur blir den din hos Mr. Porter.

 

Väskan för dig som gillar stilren design och kvalitet. Longchamps klassiska modell Le Pliage i läder med snäpplock rymmer allt som behövs för en weekendtripp. Bra med snäpplock och löstagbar rem så att den kan bäras på axeln. Görs i flera färger och kostar 5 869 kr. Här hittar du närmaste återförsäljare.

 

Det här coola leopardtrycket sticker ut ur mängden och vi faller pladask. Airbox Graphix Leo print finns i tre storlekar (55-75 cm) och kostar från 999 kronor. Hos Accent köper du den.

 

 

Ta sikte mot horisonten. Med lång hantverkstradition är Louis Vuitton världskända för sina lyxiga resväskor som i alla fall vi trånar efter. Modellen Horizon 55 med det klassiska monogrammet i kanvas är inget undantag. Priset är 20 600 kr och du kan köpa den i närmsta LV-butik.

 

Säg hej till Ulf! Med ett unikt 3D-print, rymligt inre (103 liter) och lätta vikt är resväskan från danska Adax det perfekta resesällskapet. Ulf kostar 1 399 kr och finns att köpa hos Adax.

 

Långresa? Antler Prism (76 cm) är en stabil rackare som tål tuffa tag och långa resor. Tillverkad av slagtålig polykarbonat, med 360-gradershjul och TSA-lås. Dessutom får man tio års garanti. Priset är 3 129 kr och du klickar hem den hos Antler.

 

Smit iväg över en helg med en praktisk duffelväska. Den här sportiga modellen från Samsonite (67 cm) är tillverkad i slitstarkt syntetmaterial och polyester och har smarta ytterfack som gör det lätt att organisera packningen. Bra med kraftiga hjul och avtagbar axelrem. Väskan som kostar 2 299 kr och finns att köpa hos Accent.

 

Läs även Packa resväskan som ett proffs!