Ressugen men vill få inspiration till nya härliga platser att besöka för golf, beach och bad? Vi bad tre reseexperter att tipsa om sina bästa sweet spots just nu.


Mauritius och Anahita Golf Resort

Mark Twain kallade ön för ”paradiset på jorden” och vem är jag att säga emot? Mauritius är platsen jag helst av alla skulle vilja befinna mig på just nu, då jag älskar ön och ständigt drömmer om kristallklart hav, kritvita stränder och smaragdgröna fairways i skuggan av lojt vajande palmer. Helst befinner jag mig på sagolika Anahita Resort, med öns två bästa banor att njuta av. Där Ernie Els fagra Anahita är välkomnande, majestätisk och storslagen är Bernhard Langers episka Il aux Cerfs trång, bråkig och alldeles, alldeles underbar. Enda sättet att övervinna en sådan frestelse är att falla för den!
Micke Andersson, marknadschef, Sunbirdie


Silverkusten och West Cliffs, Portugal
Det finns så många golfbanor jag vill spela just nu runt om i världen. Allra mest längtar jag nog till att få kliva ut på första tee på West Cliffs när den öppnar, resorten Praia del Reys nytillskott som ligger precis vid havet mellan stranden, klipporna och den fina golfbanan Royal Obidos. West Cliffs, som är ritad av Cynthia Dye, brorsdotter till den mer kända Pete Dye, öppnar för spel den 10 juni i år. Jag var där för ett år sedan och gick runt i sanden när banan just hade lagts ut – och tänkte att det här kommer bli en plats att längta till! Ett reseupplägg till Silverkusten som innehåller spel på West Cliffs, Praia del Rey och Royal Obidos är svårslaget, både bokstavligt och bildligt. Men mycket vackert. Här är det inte resultatet som räknas, utan upplevelsen är större än så.
Martin Westin, vd, Birdie Golf Tours

 

Spektakulära banor och hotell i Dubai
När du står och kikar ut från världens högsta byggnad, Burj Khalifa, så infinner sig en surrealistisk känsla. Bara några årtionden tidigare var allt du kunde se en obarmhärtig öken. Nu är Dubai en destination i absolut världsklass och vill du ha lyx och garanterad värme är det Dubai som gäller. Under vintersäsongen är det stabilt runt 25 grader och på försommaren stiger temperaturen över 30 – blir det för hett är nattgolf perfekt! Hotellen håller högsta klass och ett fyrstjärnigt hotell i Dubai motsvarar ofta ett femstjärnigt i Sydeuropa. I Solresors program finns ett säker kort i Holiday Inn Al Barsha. Hotellet ligger strategiskt alldeles intill det gigantiska köpcentret Emirates Mall och med bra förbindelse till många golfbanor. Takpoolen är en given plats för after golf. Golfbanorna är lika spektakulära som hotellen. En bana som ”golftrotters” gillar att bocka av på sin lista och som jag själv har som en favorit är Jumeirah Golf Club där Europatourens final spelas i november varje år. Världsklass. Även Dubai Creek Golf Club och Emirates Golf Club är banor för finsmakarna. Emirates har dessutom en av sina banor elupplyst så det går bra att spela på kvällen när det är lite svalare. Annars är utbudet av nöjen och restauranger enormt så man har inga problem med att fördriva tiden. Med direktflyget Emirates är du där på 6 ½ timme – flygningen är i sig en ren lyxnjutning och bara den värd resan.
Peter Ellqvist, produktchef, Solresor Golf

Foto: Peter Cordén