Golfmode för kvinnor av kvinnor. I en funktionell och spännande design, med smickrande passform för kvinnor i alla åldrar. Röhnisch har alltid haft ett tydligt signum. Våren 2017 har de tagit det ett steg längre med alltmer modemässiga kollektioner och en spännande bredd i nya produktkategorier.

– En kvinna som bär Röhnisch vet att inspirerande och smickrande golfkläder ökar motivationen för att leva ett aktivt liv. Hon är en multi-tasker när det handlar om ett aktivt liv. Hon spelar inte bara golf, hon går även på yoga, springer och tränar på gym. Hon uppskattar funktionella golfkläder med som även förmedlar en modern och kvinnlig stil, säger Annica Rantala, Head of Design på Röhnisch.

För SS 2017 har Annica Rantala och hennes designteam arbetat fram en stor golfkollektion som täcker upp sommarens alla väderlekar: sol, regn och vind. Inspiration har hämtats från vintagetennis och från vardagens garderobsfavoriter översatta till golffunktion, vilket bland annat syns i form av plisseringar på toppar och jackor för att skapa vidd och rörelse, culottes – den supertrendiga vida och korta byxmodellen som faktiskt är ett gammalt klassiskt golfplagg – och raka snygga chinos i en teknisk och golffunktionell kvalitet. Plagg som passar lika bra att bära i en aktiv vardag som på golfbanan.

Vilka mönster och färgpaletter har ni arbetat med?

– Floral prints är en stor trend för SS17 både inom mode och sport. Vi är särskilt förtjusta i vår print ”Home of Butterflies” med små fjärilar dolda bland blommor och blad. Det kommer att synas i en blå variant som färgsatts med inspiration från klassisk porslinsmålning, i svart samt en multicolor-variant. Den dominerande färgen är blå: navy, porslinsblå och turkos. Andra säsongsfärger vi tror mycket på är gult, lavendel och en mättad, varm rosa. Vitt är en viktig, lugn bas till alla dessa kulörer och en klassisk golffärg.

Ni gör även träningskläder för andra typer av aktiviteter. Hur skiljer sig golfkollektionen mot era övriga linjer? Kan man se ett återkommande tänk?

– Golfen skiljer sig främst från träningen genom att den är lite mer dressad och självklart också har en passform och funktion för att passa golfarens behov perfekt. Det som är återkommande och förenande mellan våra olika kollektioner är att vi nästan överallt arbetar med funktionsmaterial och att färgpaletterna liknar varandra. Det viktigaste i Röhnisch övergripande tänk för alla kollektioner är att vi alltid designar våra produkter ur ett kvinnligt perspektiv. Det är skillnaden som gör skillnaden.

Måste du som designer kompromissa mellan form, funktion och hög modegrad?

– Vi tycker inte om att ta fram kompromisser. De blir sällan bra för någon. Men vi älskar när vi hittar trender inom mode som kan bidra till något i den aktiva kvinnans garderob. Till exempel med vårens fokus inom mode på plisseringar. De passar utmärkt för att skapa vidd i plaggen där kvinnan behöver det för att känna sig fri i sin rörelse.

Vilket plagg ur årets kollektion är din favorit och varför?

– I år lanserar vi en helt ny byxkvalitet som vi kallar Flow. Namnet är baserat på känslan när man bär plaggen. Golfspelare rör sig mycket och böjer sig ofta ner efter bollen. Insidan på Flow har en glatt, satängkänsla vilket gör att den placerar sig snyggt på kroppen trots rörelser utan att du behöver dra i plaggen. Flow finns som byxa, capri, shorts och en byxkjol som jag älskar därför att kvaliteten är så skön och samtidigt funktionell och dressad. Sedan älskar jag att bära byxkjol både på golfbanan och i min vardag eftersom jag gillar att vara i rörelse och att den modellen tillåter det.

Vilket golfmode vill du aldrig se igen?

– Jag hoppas att utbudet för kvinnliga golfare fortsätter att växa och att kvinnliga golfare slipper att spela golf i herrkläder såsom alla gjorde då jag växte upp.

Har du själv gjort dig skyldig till någon stilmiss på golfbanan under åren?

– Massor! Det är så man lär sig.

Till sist, hur kommer du själv att klä dig på golfbanan i vår?

– Min favorit-outfit är korta blommiga shorts i porslinsblått med en funktionell plisserad väst i matchande marinblått. Till det väljer jag Pim funktionspiké i klassiskt marinblått eller vitt.

Röhnisch kläder säljs hos sportkedjor och i webshopen på www.rohnisch.se.