Det blev fruktsallad till lunch idag, på ett recept som är med i min första golfkokbok Golfilicious. Det är sällan jag äter lagad lunch, det blir oftast något enkelt och då är fruktsallad toppen när man är sugen på något fräscht som går snabbt att göra. Supergott med florsocker på! Vill man göra den matigare kan man toppa med yoghurt eller keso – eller som i originalreceptet med vispgrädde och glass vid festligare tillfällen!

Man tager vad man haver helt enkelt och man toppar med vad man vill – enjoy!

(Receptet är för 4 personer.)

Ingredienser:
1 apelsin
1 päron
10 jordgubbar
1 banan
1 äpple
20 vindruvor
½ honungsmelon
4 dl vispgrädde
vaniljglass
florsocker
färsk mynta

Lag:
5 cm färsk ingefära
1 dl socker
2 dl apelsinjuice

Skala och finstrimla ingefäran och lägg i en kastrull. Addera socker och apelsinjuice. Koka upp lagen och låt sjuda i 5 minuter. Ställ sedan åt sidan för att svalna.

Skär alla frukter i lagom stora bitar och lägg i en skål. Blanda och häll över den kalla lagen.

Vispa grädden. Ta fram fruktsalladen och fördela i fina glasskålar. Garnera med färsk mynta, pudra över lite florsocker och servera med en god vaniljglass.