Hej ny vecka!

Det är måndag igen, andra veckan i augusti och kanske är ni fortfarande inne i ledighet och har kommit in i härlig semester-mode  – grattis i så fall! Jag hoppas att ni har det bra. Den där ”suck, måndag igen”-tanken kommer kanske inte att infinna sig hos er på bra länge, eller så tänker ni aldrig så.

Jag har alltid varit av den åsikten att livet ska vara roligt: att du ska jobba hårt med något som gör dig glad och känns utvecklande, ta en svängom i köket medan du lagar middag, och skratta så att magen gör ont minst en gång om dagen. Att kliva upp och ta sig an en ny vecka ska ge en positiv känsla, det är därför det är så viktigt att måndagar ger bra vibbar så att man får en bra start.

Vad som skapar bra vibbar är förstås högst individuellt, men jag ville för en stund dela med mig av några sätt som jag personligen praktiserar för att hålla hög energi, ha en bra attityd och låta den bra känslan genomsyra livets alla dagar.

Och ja, jag menar bra vibbar även på måndagsmorgnar.

Ta en stund med dig själv

Varje morgon gillar jag att ta några minuter för att rensa huvudet och fokusera på mig själv. Oftast vaknar jag av mig själv innan alarmet ringer så jag känner mig sällan jäktad av att jag måste kliva upp. Så många vaknar upp och rusar direkt på, stressade över allt de måste hinna med under dagen innan de ens har hunnit få i sig någon frukost. Gillar ni att meditera så försök att starta dagen med några minuters meditation; det finns många bra appar att använda sig av. Själv mår jag som bäst av att ge mig ut på en tidig powerwalk efter den där lilla stilla stunden. Det är mitt sätt att helt landa i tankarna och få upp energin. Blir jag stressad under dagen så försöker jag att gå åt sidan och tänka på min andning för en stund. Det brukar hjälpa till att återställa min positivitet.

Tacksamhet, tacksamhet, tacksamhet

Att vara tacksam för det du har, är ett av de snabbaste sätten att skaka av sig ett negativt humör. När vi tänker på allting vi har och verkligen visar vår uppskattning för det, så öppnar vi upp för att ta emot ännu mer god karma. Ett bra sätt att åskådliggöra för sig själv är att varje dag tänka igenom eller skriva ner fem saker du är tacksam för, oavsett om det är så enkelt som att kunna ställa mat på bordet eller så stort som att ha en familj som älskar dig. När du har haft en tuff dag eller vecka så försök att le och hur den jobbiga situationen kanske också är en bra sak. När förhållandena är bra känner vi oss lyckligt lottade och tacksamma för att vi ändå lever det liv vi lever. Utmaningarna och bedrövelserna vi alla går igenom lär oss något och gör oss starkare. Det är också en anledning att vara tacksam.

Skoja – och skratta!

Det är sant att jobbet inte låter sig göras av sig självt, och ibland kan det vara riktiga surdegar man måste ta itu med. Men det betyder inte att vi måste ha tråkigt medan vi gör det. Jag är ett stort fan av människor som inte tar sig själva för allvarligt och uppskattar alla som dyker upp med en glimt i ögonvrån och en arbetsam attityd. Oavsett om du är chef eller nyanställd, att ha möjlighet att skoja och skratta gör situationen trevligare för alla inblandade. Dessutom är jag övertygad om att resultatet blir så mycket bättre och jobbet går betydligt fortare. Så, när du kommer på något rolig, dela det. Håll inte inne med skratten (såvida det inte är på någon bekostnad) och se till att vara den där personen som får andra att dra på smilbanden.

Behandla alla som om de vore stjärnor

Ett tydligt sätt att förbättra sin livskvalitet på är att se över hur du interagerar med andra. Jag läste en gång att du bör behandla alla du träffar som om de är den viktigaste människan du kommer att möta den dagen. I verkligheten är var och en av oss den viktigaste personen i vårt eget liv. Vi vill alla bli sedda och hörda och känna samhörighet med varandra. Enkla handlingar som att le mer åt andra, småprata med folk man stöter på under dagen, som baristan som fixar ditt morgonkaffe, eller hålla upp dörren för personen bakom dig kan göra en stor skillnad. Att helt enkelt bara vara mer uppmärksam när du pratar med andra, och behandla alla som om de är viktiga, är oumbärligt och ett bra sätt att sprida goda vibbar.

Ta hand om dig själv

Ät nyttig och god mat, se till att du får tillräckligt med tid till träning och vila. Ge dig själv tid att göra de där sakerna du älskar att göra och prioritera alltid din mentala hälsa. Det kan ibland betyda att du måste tacka nej till personer och inbjudningar när du känner att du har för mycket att stå i. Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv – den personen måste du ta hand om innan du kan ta hand om någon annan. Och om en måndagsmorgon kräver att du mjukstartar och lyxar det med finkaffe på stan – kör på det!

 

Outfitdetaljer: Linnekavaj Massimo Dutti (liknande här) // Jeans Lindex // Herrskor Clif Paris //  Felix bag Anine Bing  //  Finstickad tröja Filippa K (liknande här) // Solglasögon Jokkfall Akenberg 

 

Foto: Sean Lewthwaite