Fötterna är kroppens hjältar och förtjänar lite extra ompyssling. Även om det är skönt att besöka en fotterapeut med jämna mellanrum är det enkelt att göra dina fötter sommarfina med hemmapedikyr. Så länge du har de rätta verktygen. Vi har samlat våra favoriter.

Alla produkter är utvalda av Sweet spot stories och länkas till återförsäljarna.

Scholl Revitalising Foot Bath, 69 kr (275 g)

Uppfriskande fotsalt som ger ny energi åt trötta fötter. Scholl Revitalising Foot Bath rengör och piggar upp, samtidigt som det verkar mjukgörande. Härlig doft av apelsin och mynta.

 

Yves Rochers Polishing Foot Scrub, 75 kr (50 ml)

Fotpeelingen från Yves Rocher är en krämig skrubb som verkligen ger resultat på torra fötter och förhårdnader. Fötterna blir barnsligt mjuka och lena och lavendeldoften är underbar. Prisvärd!

Sephora Lavender Foot Mask, 50 kr (1 par)

Mjukgörande sockor är toppen om du vill slippa smörja. På med sockorna i 20 minuter och fötterna blir som nya tack vare aktiva ingredienser som lavendel- och mentolextrakt. Perfekt efter en dag på golfbanan!

 


Skincity Fotfil Startkit
, 289 kr

En bra fotfil har sandpappersyta med både en lite grövre och en lite finare yta. På Skincitys fotfil fäster du självhäftande filremsor på skaftet som du sedan byter ut när de blir nötta. Smart och inte minst hygieniskt. Det rostfria handtaget ger också ett bra grepp. I startkitet ingår filskaftet samt både fina och grova filremsor.

 

Scholl Velvet Smooth Diamond Crystals Elektrisk Fotfil, 289 kr

För alla lat är elektriska fotfilar lösningen. Scholls nyaste version är extra stark och använder sig av diamantkristaller för att effektivt få bort all hård hud på fötterna. Lena på några minuter!

 

L’Occitane Shea Butter Foot Cream, 235 kr (150 ml)

Fuktgivande sheasmör, mjukgörande lavendelolja och antiinflammatoriskt arnika-extrakt är de verksamma ingredienserna i L’Occitanes fotkräm. Gör torra fötter mjuka på nolltid och doftar underbart.

 

Aco Foot Cream Rich, 69 kr (100 ml)

En fet och närande fotkräm är den bästa investeringen för att få mjuka fötter. Foot Cream Rich från Aco har ingredienser som naturlig rapsolja och sheasmör som verkar mjukgörande och vårdande. Skön konsistens och mild parfymerad.

 

Pedicare Fotelixir, 149 kr (100 ml)
Att besväras av hälsprickor känns ju sådär när man vill ha på sig sommarfina sandaletter. Dessutom kan det göra riktigt ont. Pedicares fotelixir vårdar torra och nariga fötter och hjälper till med cellförnyelsen så att sprickorna läker snabbare. Enkel att spreja på och torkar snabbt.

Yves Rocher 12h Foot Deodorant Cream, 89 kr (50 ml)

Yves Rochers deocrème håller effektivt alla fotodörer borta i upp till 12 timmar. Krämen går snabbt in i huden utan att kladda och fötterna doftar fräscht av lavendel.

 

Lush T for Toes fottalk, 85 kr (60 g)

Ett av de bästa knepen att förhindra fotsvett är talk i strumporna eller direkt i skorna. Fottalken från Lush innehåller absorberande kaolin, tea tree-olja, lime och pulver av valnötslöv som håller fötterna torra, fräscha och också verkar antibakteriellt.

 

 

Läs även Fräscha sommarfötter i fem enkla steg.