Yogaläraren Sandra Wijkman-Donovan driver Earth Yoga i mysiga Santa Catalina i Palma, där barer, restauranger, designbutiker och konstnärsateljéer ligger vägg i vägg. Vi bad henne ge oss sina lokala favoritställen i de nychica flower power-kvarteren.

Mercat de Santa Catalina

Saluhallen är hjärtat i den här delen av Palma. I det kvartersstora komplexet, kan man köpa kött, fisk, frukt och grönt men också äta lunch. Själv älskar jag blomsterstånden och köper blommor där så ofta jag bara kan.

Duke

En underbar restaurang på C/ Soler 36 som drivs av Ronnie Portulidis från Grekland och Jorge Esteve från spanska Valencia. Ett superpopulärt ställe med fusionmat från Asien och Sydamerika på menyn, mycket vegetariska rätter.

Ziva to go

Serverar raw food och annat hälsosamt. Hit går jag gärna för en smoothie eller detoxjuice. Ligger på Plaça Navegació 11 A och ägs av svenskan Petra Wigermo

Restaurante Libanés Rotana

Ett underbart libanesiskt ställe på krogtäta C/ Sant Magi 58 där man också kan äta vällagad vegetarisk mat. Bland annat har de supergoda sallader.

Simply Delicious by Ronen

Restaurangen ägs av Ronen Levy som är israel och också har bott i Sverige i många år. Fräsch och jättegod mat från mellanöstern. Ligger på Plaça Navegació 5.

Bunker’s

En mysig krog i hörnet av C/ Soler och C/ Pursiana som serverar spännande och vällagad crossovermat.

Aka Knits

Aka Knits säljer kashmirplagg à la carte. Butiken ligger på C/ Sant Magi 81 A och drivs av svenska Annika Nyberg tillsammans med sin dotter Amanda.

Robin Wood

I den eklektiska butiken på kroggatan C/ Fábrica 52 säljer en engelsman udda second hand-prylar och underbara snickerivaror som han tillverkar själv. Här finns massor med spännande föremål!

 

Läs även Sandra Wijkman Donovan: ”Man måste våga hoppa”.

Läs även Fem pärlor i Palma.