Vit söndagspizza

Vit söndagspizza

Man gillar ju nyskapande maträtter och när den vita pizzan, pizza bianco, gjorde entré för ett antal år sedan började jag också omvärdera pizzan. Denna enkla italienska vardagsrätt har helt enkelt gjort en liten klassresa.  Jag är en av få som inte är särskilt...
Äppeltider – ett vinnarrecept på ugnsbakade äppelhalvor

Äppeltider – ett vinnarrecept på ugnsbakade äppelhalvor

När det kommer till bröd (som jag älskar) och brödkultur är det få länder som slår Tyskland. Här finns en enorm rikedom av brödsorter vilken jag inte minst utforskade under frukostbuffén på Bayerischer Hof där jag bodde nu i München. Ett himmelrike för en brödälskare!...
Godaste fröknäcket

Godaste fröknäcket

I lördags träffades vi hemma hos Ewa några tjejer för att äta kräftor. Vi är ett tjejgäng från gymnasiet som brukar ses över en bit mat ett par gånger om året – och för att avhandla det senaste som har hänt vad gäller jobb, kärlek, barn, sex, familjerelationer och med...
Olivglass med rabarber

Olivglass med rabarber

Tisdag och sommaren fortsätter – tack för det! Varför inte hugga in på lite fräsch olivglass med rabarber för att fira? Man måste ta alla anledningar till att fira, tycker ni inte. Mina planer för dagen innehåller kontorsjobb mest, på eftermiddagen ska jag jobba med...
Fredagskänsla och fruktisglass

Fredagskänsla och fruktisglass

Glad fredag! Dagarna rusar förbi och det har varit fullt ös för Akenberg under modeveckan. Gårdagens pressevent blev så lyckat, en riktigt härlig mingelfest – ska berätta mer senare. Man älskar ju fest i alla former, eller hur? Både uppstyrda smokingfester som...